Любо Пенев стана помощник-треньор в националния

снимка: SPORTA.BG

Днес Любослав Пенев бе официално назначен за помощник-треньор в българския национален отбор по футбол. Информацията бе съобщена лично от селекционера Пламен Марков по време на пресконференцията преди приятелската среща с Босна и Херцеговина в сряда.

 

Марков е преценил, че има нужда от още един асистент в своя щаб и е спрял своя избор върху бившия футболист на ЦСКА, Селта и Атлетико Мадрид. Досегашният помощник Петър Александров няма да напуска своя пост и ще продължи да работи в екипа на Марков.


Междувременно Марков обяви, че настъпват някои промени в списъка с националите, които ще пътуват за Зеница, където ще се играе контролата. Валери Божинов твърдо е аут от състава, след като получи нова тежка контузия в събота. На негово място бе повикан нападателят на Левски Георги Христов.

 

Станислав Манолев пък ще замени съотборника си от Литекс Ивелин Попов, който отпадна от състава, тъй като боледува от грип. Живко Миланов също няма да играе в сряда поради проблеми с адукторите. Най-вероятно на негово място няма да бъде повикан друг футболист.

 

Марков заяви, че Иван Вуцов ще помага на отбора като наблюдава на живо приятелската среща между Черна гора и Унгария.